Thursday, May 2, 2024
HomeСпортИде тежък кръг в ЮЗ трета лига!

Иде тежък кръг в ЮЗ трета лига!

Всички отбори излизат за битка

Ташко СУЛЬОТОВ
Нови десет мача ще се изиграят от 6-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в събота. На градския стадион в Рила ще се срещнат дублиращият отбор на „Пирин” (Благоевград) и ФК „Кюстендил”. Отборът на гостите е във възход. Като гост в Сандански миналия кръг победи „Вихрен” с 6:3 и вече гледа уверено към челото на таблицата. Защитникът Любомир Граминов се контузи и със сигурност отпада от сметките. „Излизаме за победа.

Няма от какво да се притесняваме”, отсече старши треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов-Чезето.
В Ихтиман местният „Ботев” ще домакинства на „Вихрен” (Сандански). Гостите се стягат за сериозен отпор на домакините. Последната тренировка новият наставник Емил Велев-Кокала ще проведе на терена в Царско село в петък, където отборът ще отседне за лагер-сбор преди мача. До последно под въпрос ще бъде картотекирането на новия вратар Ивайло Яначков. Очаква се жълтата карта от последния отбор, в който е играл в Исландия. Наставникът на „Ботев” (Ихтиман) Валери Свиленов сподели, че друга алтернатива пред тях освен спечелването на трите точки няма, защото мястото, което заемат в момента, не отговаря на истинските им възможности.
На стадион „Искър” в Самоков местният „Рилски спортист” ще приеме „Пирин” (Гоце Делчев). Ради Джугданов от треньорския щаб на гостите сподели: „Ще се чувства отсъствието на наказания за три срещи Петър Лазаров, но ще го замести друг футболист, за когото решение ще вземем след последната тренировка. Домакините са труден противник, разузнахме ги добре и се надяваме да продължим като отбор без загуба от началото на първенството”.

На стадион „Свети Петър” в Банско наставникът на домакините Ели Маркес няма да може да разчита на наказания Веско Весков. „Стягаме се за победа и да подобрим класирането си”, уточни Маркес. Административният директор на „Септември 2” Любомир Симов София сподели, че заради лоши атмосферни условия футболистите са тренирали на изкуствен терен. „Надяваме се в Банско да влязат в игра футболисти, които тренират с първия отбор, защото те почиват в събота”, сподели Симов. Последният в таблицата отбор на „Надежда” (Доброславци) ще домакинства на „Пирин” (Разлог). Домакините излизат без наказания Цветомир Тодоров. От пет мача до момента имат нула точки и ще излязат напълно мобилизирани за успешен завършек в този мач срещу отбора на „Пирин” (Разлог).
В Костинброд едноименният тим посреща „Витоша” (Бистрица). Старши треньорът на домакините Любомир Божанков сподели, че не бива да се допуска трета поредна загуба. При това положение момчетата са мобилизирани да спечелят трите точки срещу силния отбор на „Витоша” (Бистрица). „Познаваме играта на отбора на домакините. Зная как да подходя, за да може да победим в събота”, сподели Николай Христозов – старши треньор на „Витоша”. В Сливница местният „Сливнишки герой” ще домакинства на „Балкан” (Ботевград). В отбора на домакините няма наказани и контузени. „Тренирахме сериозно и отговорно и се стягаме да нанесем първата загуба на отбора на „Балкан”, който в момента дели първото място с „Беласица”, сподели Петър Малинов – старши треньор на „Сливнишки герой”. От треньорския щаб на гостите споделиха, че мачът ще бъде доста оспорван и да победи по-добрият на терена.
В Панагюрище ще бъде голямото дерби на кръга в челото на таблицата между местния „Оборище” и „Беласица” (Петрич). Президентът на домакините Илия Анчев сподели, че нагласата е футболистите да дадат всичко от себе си и да нанесат първата загуба на временния водач в групата „Беласица” (Петрич). Старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович сподели, че единствената алтернатива пред неговите футболисти е да дадат всичко от себе си, да спазят неговите указания и да се стигне до победа, с която да се утвърдят на върха на таблицата. Взети са мерки за опазване на голаджиите на „Оборище” – капитана Георги Нетов и бившия футболист на „Беласица”, сега в отбора на домакините, Васил Тачев.
”Левски” (Чепинци) ще домакинства на „Гранит” (Владая). Президентът на домакините Георги Милков сподели, че в изминалия кръг са претърпели тежка загуба, защото са събрали едва 12 футболисти за двубоя. „Ако се съберем, се надявам да се поздравим с първата победа в първенството”. От управата на „Гранит” споделиха, че познават много добре играта на домакините и се стягат за победа като гости.
”Хебър 2” (Пазарджик) ще домакинства на „Чавдар” (Етрополе). Наставникът на „Чавдар” Йордан Юруков заяви, че се стяга за много здрав мач. „Познавам играта на футболистите на домакините, в който водещи фигури са капитанът Мартин Сечков и екснационалът Йордан Минев. Трябва да спечелим максимума точки и да запазим шансовете си за атакуване на първото място”, сподели Йордан Юруков.

RELATED ARTICLES

Most Popular