Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионДупницаИзберете подарък с кауза! Великденски базар организира Центърът за социална рехабилитация и...

Изберете подарък с кауза! Великденски базар организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница

Бутилки, парчета от плат, стиропор, картон и други са превърнати в невероятна декорация за предстоящите празници

Благотворителен Великденски базар организира Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница. В рамките на един месец, екипът на социалното заведение успя изработи около 100 артикула, които да пусне за продажба преди празничните дни. „С много ентусиазъм и креативност от страна на всички в центъра и тази година успяхме да сътворим изключително красиви изделия и да предложим неща, които са изработени изцяло ръчно.

Отново не изневерихме на стила си, като използвахме за направата на великденските предмети и украси, непотребни вещи и материали като- бутилки, изрезки от плат, вата, стиропор, опаковъчна хартия, дървени пънчета и други, които има в чекмеджетата на всеки един дом”, разказа директорът на ЦСРИД Евелина Карабельова. Събраните средства ще послужат за закупуване на материали и консумативи за следващия базар, който центърът ще организира през месец декември. „Поради лошото време не можахме да осъществим идеята си и да организираме благотворителен щанд на площада в Дупница. По тази причина всички предмети са позиционирани в самия център. Хората могат да заповядат тук и да закупят от нас красиви празнични изделия и декорации, с които да украсят своите домове и офиси за предстоящите християнски празници.

Можете да разгледате част от идеите ни и във фейсбук страницата на ЦСРИД . Цените на всички изделия са символични и са свързани с подпомагане на нашата постоянна дейност”, уточни Евелина Карабельова.
„В момента от нашите услуги в центъра се ползват 52 деца на възраст от 3 до 18 години. От сърце се надяваме да се върнем в обичайния ритъм на работа, преди налагането на ограничителните мерки. Децата ни посещават редовно и вече се включват в групови занимания. Миналата седмица изработвахме празнични венци от живи цветя и клонки по повод Цветница и Лазаровден. През летния сезон предстоят още интересни занимания, с които да заинтригуваме интереса на децата” , сподели още Е.Карабельова.
Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница осигурява на своите потребители специализирани занимания с логопед, психолог, педагог, трудотерапевт и рехабилитатор. Предлаганите услуги са напълно безплатни, а заниманията се провеждат по график, съобразен с ангажираността на децата. Центърът предоставя и безплатни консултации за родителите и техните деца.
Желаещите да се възползват услугите трябва да подадат документи към Агенция Социално подпомагане, отдел Закрила на детето, където се изготвя оценка на потребностите.

RELATED ARTICLES

Most Popular