Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилИзвънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК

Извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК

Извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК ще се проведе днес.В дневния ред е включено съгласуване на Бизнес плана на ВиК оператора  за регулаторния период 2022- 2026.Заседанието е в 11.00 часа.

В дневния ред е включено и предложение на община Рила, а именно- вземане на решение за откриване процедура по прекратяване на договор за стопанисване, поддръжка  и  експлоатация на ВиК съоръженията, предоставяне на ВиК услуга ,сключена между Асоциацията по ВиК и  Кюстендилска вода.

Предвид липсата на промени, изискани за отразяване в проекта за Бизнес плана приети на заседанието на Общински съвет Кюстендил проведено през месец юли, становището на община Кюстендил остава същото.

По другата точка от дневния ред Процедурата за прекратяване  на договора с ВиК , тя може да стартира при наличие на друг ВиК оператор, се казва в гласуваната от Общински съвет докладна.

На заседанието ще присъства зам. кметът Росица Плачкова ще гласува против включване на нова точка в дневния ред, предложена от община Рила.Тя е упълномощена от Общински съвет да гласува и Против приемане на Бизнес плана на ВиК оператора  за 2022- 2026 година.Да участва в дискусиите като защитава правота на гражданите на община Кюстендил за получаване на непрекъсната и качествена ВиК услуга на територията на община Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular