Sunday, May 5, 2024
HomeСкоростиИздебнаха два електрически кросоувъра Mercedes

Издебнаха два електрически кросоувъра Mercedes

  • Автомобилите EQA и EQB на немската компания в минимален камуфлаж пападнаха на шпионите

Фотошпиони успяха да заснемат паркиран прототип на новия електрически кросоувър EQA на Mercedes-Benz. Съответният видеоклип се появи в канала walkoARTvideos YouTube. Във видеото, което е заснето в един от германските градове, автомобилът  е показан с минимален камуфлаж.

Дизайнът на автомобила наподобява кросоувъра GLA. Малкият кросоувър с пет врати ще получи “затворена” решетка, малки светлини и спирачна светлина на капака на багажника. Всички технически характеристики на автомобила се пазят в тайна. Очаква се автономният пробег на версията от най-висок клас да бъде около 600 километра.

Точната дата на дебюта на автомобила също се пази в тайна. Най-вероятно кросоувърът ще бъде представен тази пролет. Първоначално дебютът на “зеления” кросоувър беше планиран за края на миналата година, но поради пандемията COVID-19 тази дата трябваше да бъде отложена. В допълнение към стандартната версия, бъдещият модел може да получи спортна модификация. Подразделението Mercedes AMG Performance ще го разработи. По неофициални данни тази версия на кросоувъра ще получи система за задвижване на всички колела.

 

Също така, друг електрически кросоувър на немците  – EQB, попадна в обективите на фотошпионите. Видеото, публикувано в YouTube канала CarSpyMedia, показва тестовете на автомобила на Нюрбургринг и околностите. Този автомобил ще бъде произведен на базата на модела GLB. Електрическият автомобил ще се различава от този модел с различна радиаторна решетка и нова оптика. Най-вероятно кросоувърът ще получи няколко опции за електрически двигатели. Мощността на по-мощнатаще надхвърли 300 к.с./ams.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular