Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаИзкуство, музика и танци влизат в класните стаи на дупнишкото училище...

Изкуство, музика и танци влизат в класните стаи на дупнишкото училище “Н. Рилски”

Откриват учебната година с кратко тържество само за подготвителната група, І и V клас

 

Разширено изучаване на изкуства въвеждат за първолаците в Основно училище “Неофит Рилски” в Дупница тази година. „Сега имаме повече първокласници -71, разпределени в три  паралелки, при две за миналата година. Новото е, че в първи клас ще има разширено изучаване на изкуства – музика, изобразително изкуство и хореография. От тази година въвеждаме и втори вариант на обучение за първокласниците – те ще бъдат целодневно в училище, като часовете им за задължителна подготовка ще се редуват с часовете за самоподготовка”, съобщи директорът Бистра Стойкова.

Учебната година ще бъде открита с кратко тържество само за възпитаниците в подготвителната група, І и V клас. На празника ще могат да присъстват само родителите на децата от подготвителната и на учениците от І и V клас, за които ще има места, обособени по правилата за безопасност при Ковид-19. Ще присъства само по един родител на ученици от споменатите класове. В класните стаи няма да бъдат допускани родители.

Учениците ще влизат в кабинетите по график, заедно с класните си ръководители. Учениците от ІІ, ІІІ и ІV клас трябва да бъдат в класните си стаи в 9, 30, а шестокласниците и седмокласниците – в 10 часа.

„Готови сме за новата учебна година. Училището е освежено, боядисано, украсено и чака учениците. Осигурили сме предпазни мерки. Имаме дезинфектанти, поръчали сме още апарати за пречистване на въздуха. Създали сме стройна организация и се надяваме учебната година да бъде присъствена. Имаме и нови попълнения в екипа – четирима учители, трима от които са млади хора. Новите учители са по математика и информатика, математика и физика, физическо възпитание и спорт и възпитател в прогимназиален етап”, посочи директорката.

В училището, намиращо се в най-големия дупнишки квартал, има 445 ученика от І до VІІ клас и то е едно от най-големите в общината и района.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular