Saturday, May 11, 2024
HomeРегионКюстендилИзложбата „Будители на цветовете” озари Кюстендил

Изложбата „Будители на цветовете” озари Кюстендил

Изложбата “Будители на цветовете” беше открита в сградата на Регионалното управление на образованието (РУО) в Кюстендил. Представени са творби на ученици на художника и преподавател по изобразително изкуство Евгени Серафимов, от Основно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Кюстендил.
“Тази изложба я има, защото тези деца ги има, има го и българското училище, а децата продължават да “събуждат” боичките. В противен случай те стоят сухи, а листовете – празни”, каза Серафимов по време на откриване на изложбата. В експозицията участват творбите на 16 деца от 5-и, 6-и и 7-и клас.
Серафимов каза, че е изключително щастлив от реализацията на изложбата в това сложно време, в което на учители и ученици се налага да работят онлайн, а новините за пандемията се усещат повече отколкото празничният дух.
“От този първи ноември имаме идея фоайето на РУО – Кюстендил да се превърне в една своеобразна картинна галерия, в която периодично да излагаме творби на наши ученици и учители за различни празници”, каза началникът на Регионалното управление Мая Стойчева.

RELATED ARTICLES

Most Popular