Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияИзраел дари близо два тона консумативи и апарати на "Пирогов"

Израел дари близо два тона консумативи и апарати на “Пирогов”

Израел дари близо два тона маски, респиратори, спринцовки, оксиметри и др. на болница “Пирогов”. Дарението беше предоставено от посланика на Израел в България Йорам Елрон.
“Приятел в нужда се познава” – такива са отношенията между България и Израел, каза посланик Елрон при предаването на дарението. През 2010 г. България беше първата държава, която изпрати 92-ма пожарникари в Израел, когато там бушуваха пожари, и ние никога няма да забравим това, каза дипломатът. Министерството на външните работи на Израел се радва да съдейства на “Пирогов” в борбата с коронавирусната инфекция, допълни той. Сътрудничеството ни ще продължи и занапред, като фокусът ще бъде спешната помощ и грижите при травми, каза още посланик Елрон.
“Пирогов” е избран, защото е в епицентъра на борбата с коронавируса, и решението за избор на болница беше взето заедно с Министерството на здравеопазването, допълни посланик Елрон.
Директорът на болницата проф. Иван Поромански благодари за дарението. По думите му натискът върху болницата при лечението на коронавируса е намалял, но лечебното заведение има нужда от медицински сестри./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular