Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Изтребител” и „Орел” (Лебница) завършиха 3:3 в Ново Делчево

„Изтребител” и „Орел” (Лебница) завършиха 3:3 в Ново Делчево

 Венци Стоянов с хеттрик за домакините

Дербито на върха в областна група „Струма-1” между отборите на временния водач в групата „Изтребител” (Ново Делчево) и втория „Орел” (Лебница) завърши при резултат 3:3. Головото шоу зарадва всички футболни фенове на стадиона в с. Ново Делчево, които се насладиха и на красиви попадения.
Гостите от Лебница откриха резултата още в 6-ата минута след попадение на Илия Каталски за 0:1. В 10-ата минута Боян Атанасов се вкара за 0:2. В 12-ата минута бившият футболист на „Вихрен”, „Беласица” и „Малеш” Венци Стоянов намали резултата на 1:2. В края на полувремето най-чистото положение за „Орел” бе на Боян Атанасов, който излезе сам срещу стража на домакините, но уцели греда.
През второто полувреме бяха отбелязани нови три попадения, от които две във вратата на гостите и едно – на домакините. В 59-ата минута Илия Каталски вкара втори гол за 1:3. От този момент нататък футболистите на „Орел” заиграха прибрано и разчитаха напред само на контраатаки. Тактиката им се оказа правилна. Стражът на гостите Крум Христов направи поредица от страхотни спасявания след удари на Венци Стоянов, Кирил Мечев и Илия Чакалов. Две красиви попадение на бързоногия нападател на домакините Венцислав Стоянов в 76-ата и 90-ата минута, които бяха бурно аплодирани от зрителите, доведоха до изравняване на резултата – 3:3.
След мача наставникът на „Изтребител” (Ново Делчево) Атанас Балкански сподели: „Независимо от равенството, приемам резултата като добър на база слабата игра, която показахме в този дерби мач. Над 200 зрители ръкопляскаха на нападателя Венцислав Стоянов, който бе на равнище и в основата да завършим наравно със следващия ни по петите отбор на „Орел” (Лебница). В последните 20 минути рискувах и пуснах четвърти нападател в лицето на опитния Васил Захариев и тактиката ми се оказа успешна. Вратарят на гостите Крум Христов беше невероятен и спаси три чисти голови положения – с глава на Кирил Мечев и на Илия Чакалов и Венци Стоянов след директен обстрел. През първата част играхме изключително слабо и се оттеглихме на почивка с 1:2. След това поразместихме местата на футболистите и благодарение на силните 20 минути спечелихме ценна точка, която ни запази на върха в таблицата. Следващата събота ще играем на терена в село Струма срещу отбора на Еделвайс Цветанов от Поленица”.

RELATED ARTICLES

Most Popular