Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаИзчезналата Ивана може да е извън страната

Изчезналата Ивана може да е извън страната

По тази версия се работи от самото начало, каза кметът на Дупница

„Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е извън страната. По тази версия се работи от самото начало“. Това каза пред bTV кметът на Дупница Първан Дангов във връзка с прекратеното издирване на терен на 17-годишното момиче.Той уточни, че все още няма официална информация от МВР.
Полицията преустанови претърсванията на терен при издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница.  Работата на МВР ще продължи чрез различни оперативни способи. Всяка информация, свързана с намирането на момичето, ще бъде детайлно проверявана.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато внезапно напусна сградата на  Професионалната гимназия по хранително вкусова и химическа промишленост в Дупница, оставяйки вътре своята чанта и телефон. Вечерта на същата дата родителите й подадоха сигнал в Районно управление-Дупница.

Непълнолетната Ивана, бе обявена за общодържавно издирване. В Районно управление-Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР ст. комисар  Св. Григоров. В работата му се включиха и служители на ГДНП.  Установени бяха контакти със съседните областни дирекции на МВР в Югозападна България.

За работата на терен беше ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – стотици  полицаи, жандармеристи, пожарникари, служители на Горското стопанство и ПСС-Дупница.

Д-р Първан Дангов

В първите 7 дни в издирването на момичето активно се включиха и стотици доброволци. Обходени бяха огромни площи в Дупница, прилежащите села, местности и съседни територии. Периметърът на търсене нееднократно бе разширяван.

“Предстои заседание на Кризисния щаб в понеделник. Ще поискам от всички, които присъстват там – началника на полицията, на пожарната, официална информация докъде е стигнало издирването. Предстои полицията да обяви официално, че спира издирването на Ивана”, каза кметът Дангов.

Родителите на момичето са били миналата седмица на среща с кмета и са признали, че намират вина в себе си. “Трябва да помислим затова защо се стигна до тук. За мен обаче е факт, че Ивана не получи мартеница от майка си и баща си на 1 март. За Ивана днес говорим тъжно, но предстоят изводите”, каза още той.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията се осъществяват под надзора на прокуратурата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular