Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградИлия Априлов от Благоевград остава под стража

Илия Априлов от Благоевград остава под стража

Обвиненият за убийството на родителите си заяви, че не си спомня нищо

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия Априлов по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград

24-годишният мъж е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него убийство на родителите си – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 от НК.

Обвиняемият бе представляван от служебен адвокат – Мария Георгиева. Тя поиска да му бъде направена съдебнопсихиатрична експертиза, преди да бъде наложена мярка за неотклонение. Според защитничката няма категорични данни за извършено престъпление по отношение на двойното убийство. В съда обвиняемият заяви, че от 10 дни не е наясно какво се случва и не помни обстоятелства от нощта на убийството. Спомня си пожара и микробуса, който е откраднал. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в Софийския апелативен съд, уточни съдия Атанас Маскръчки.

От прокуратурата уточниха, че в 0,53 часа на 04.10.2021 г. постъпил сигнал в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Благоевград за възникнал пожар в жилище в жк „Ален мак“ в града. При пристигане на място пожарникарите намерили вратата на апартамента отворена.

При потушаването на огъня са били открити телата на две лица. Самоличността им е установена – В.А. (на 60 години) и съпругата му Б.А. (на 53 години). Констатирани са били рани по главите на жертвите. В апартамента е бил открит и предметът, с който вероятно те са причинени.

Огнеборците са установили, че пожарът започнал от няколко огнища.

Няколко часа по-късно, около 04,00 часа, е постъпила информация за самостоятелно катастрофирал микробус в района на Кресненското дефиле. Превозното средство е било управлявано от сина на пострадалите – 24-годишния И.А. Водачът не е пострадал в резултат на пътнотранспортното произшествие. По първоначални данни автомобилът е бил отнет от И.А. в жк „Струмско“.

Извършват се активни действия по разследването на тежкото престъпление.

RELATED ARTICLES

Most Popular