Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долИнициативата “Дете с добра душа“ стартира в Бобов дол за 10-а  година

Инициативата “Дете с добра душа“ стартира в Бобов дол за 10-а  година

Инициативата “Дете с добра душа“, която се превърна в традиция,стартира в Бобов дол в навечерието на великденските празници.

„За 10 поредна година колективът на ДГ ”Миньор” в гр. Бобов дол под патронажа на кмета на община Бобов дол Елза Величкова и подкрепата на Обществения съвет ще проведе благотворителна инициатива “Дете с добра душа“ за настанените от ЦНСТ в с. Мламолово. Колективът и децата на ДГ „Миньор“ ще изработят великденски картички, които ще се продават. Кампанията „Дете с добра душа-2024 година“ реализира целта си за формиране на хуманност, разбиране, толерантност и съпричастност у децата към хората в неравностойно положение. Кампанията ангажира вниманието на местната общност към хора с неравностойно положение и толерантност към различните. Кампанията стартира на 01.04.2024г. и е до 02.05.2024 г. Нека на този християнски празник, дарим надежда и щастие на всички“, обявиха от общината.

Както е известно, в кампанията обичайно се включват училища, учреждения, фирми и граждани. Със събраните средства  се  закупуват подаръци за живеещите в центъра хора – хранителни продукти, дрехи, които им се предоставят преди Великден.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular