Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградИнспектираха новото свлачище над Благоевград

Инспектираха новото свлачище над Благоевград

Зам.-кметът: Засега няма опасност, но проблемът ще бъде решен

За ново свлачище на пътя към парк “Бачиново” и село Бистрица сигнализираха благоевградчани. Пукнатината най-вероятно е зейнала заради проливните валежи миналата седмица. Местните хора се притесняват, че ако земята тръгне да се свлича, това би нанесло материални щети и би застрашило живота им. В близост има няколко заведения и детска площадка.

Зам.-кметът по строителството инж. Венелин Трошанов и екип инженери посетиха мястото. По думите на Трошанов: „Пукнатината, която се е образувала над пътя за местността Бачиново, на този етап не представлява опасност“. Той увери, че проблемът ще бъде решен в най-кратки срокове, но първо ще изчака заключението на експертите.

На 21 януари община Благоевград ще даде специална пресконференция по повод новообразуваното свлачище. „С оглед сериозността на проблема и необходимостта от експертни становища, с които са ангажирани различни специалисти, е необходимо технологично време, за да може същите да се запознаят обстойно със случая“, допълниха и от пресцентъра на общината.

RELATED ARTICLES

Most Popular