Saturday, May 4, 2024
HomeРегионИнструктирани са ръководителите на ловни дружинки за мерките за безопасност при лов

Инструктирани са ръководителите на ловни дружинки за мерките за безопасност при лов

Инструктирани са ръководителите на ловни дружинки заради началото на новия сезон на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня, съобщиха от пресцентъра на МВР.
От полицията отбелязват, че са взети всички необходими мерки за нормалното протичане на ловния сезон. Според обобщените данни на ГД “Национална полиция” у нас има 127 515 физически лица с разрешение за носене на оръжие с ловни цели. По време на изминалия ловен сезон по време на инциденти на лов са ранени 12 души и са загинали трима.
Най-честите причини за допуснати предишни инциденти са: стрелба по шум или неясно видима цел; използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня; неправилното боравене с огнестрелно оръжие; самоволното напускане на позицията, определена от ръководителя на лова; употребата на алкохол и упойващи вещества.
От МВР напомнят основните правила за безопасно повдение, според които участниците в лова задължително трябва да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят, както и стриктно да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular