Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградИнтересни породи котки на изложба в Благоевград

Интересни породи котки на изложба в Благоевград

 

Градската галерия приюти и спасени от улицата бездомничета

 

Международна фелиноложка изложба показа в Градската художествена галерия в Благоевград породисти котки и спасени от улицата четириноги. Събитието привлече много посетители в уютната атмосфера на галерията.

В изложението участваха 38  котки от 13 породи. Сред участниците бяха котки от най-дребната порода – сингапура, до най-големите – мейн куун, бенгалски котки, известни със своята енергичност, както и регдол, популярни с кроткия си нрав.

Породистите котки бяха оценявани от международни съдии, а най-добрите получиха отличия.

„Избрахме Благоевград, защото мястото е близо до столицата, лесно като дестинация, която се стига, спокоен град без шум, тъй като котките се притесняват. Миналата изложба ни беше в София и имахме голям хаос в организацията. Много хора пристигнаха и искаха да видят котетата. Нашата организация се занимава и с настаняване на бездомни котенца с осиновявяне, намирането им на дом, кастрацията им и затова се насочихме към Благоевград. Тук представяме една прекрасна палитра от породи, които всеки човек може да намери, това което харесва, дали ще е пухкава персийка, дали ще е огромен мейн куун, дали ще добричък регдол или енергичен бенгал, за всеки вкус има по нещо“, коментира за Радио Благоевград Антония Алексова – организатор на събитието.

Безспорен фаворит като най-харесвана и интересна порода бе Сфинксът. Основната характеристика на котката Сфинкс е липсата на козина. Котките обаче не са изцяло неокосмени, а по-скоро са покрити с фин, прилепнал розовеещ косъм.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular