Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортИнтересни срещи предстоят на отборите от ЮЗ Трета лига

Интересни срещи предстоят на отборите от ЮЗ Трета лига

Нови десет мача ще се играят по терените на Югозападна България от отборите, участници в ЮЗ Трета лига до края напървата фаза на първенството. Ето какво предстои да видим:

 

Група А:

 

На стадиона в Овча купел дубълът на Славия ще приеме отбора на Сливнишки герой (Сливница).В момента отборът на домакините дели 5-тото място с колегите си от Банско Тийм. И за да запазят шансовете си за класиране в първата петица, ще търси победа на всяка цена. Отборът на гостите от Сливница  е 4-ти във временното класиране и от треньорския им щаб заявиха, че ще гонят спечелване на нещо в директния сблъсък, за да бъдат спокойни за оставане в челните места в таблицата.

На стадиона в град Ихтиман местният Ботев, заемащ 9-тото място във временното класиране на групата, ще домакинства на Марек (Дупница). Домакините са без шанс за атакуване на първата петица, но това не означава, че няма да се борят за успешен край. Намеренията на ФК Марек са за утвърждаване в челото на таблицата в групата. Това личи и от невероятната организация, която се създава както от футболния клуб, така и от фенклуба. Последните ще бъдат час преди двубоя в село Живково и там с представители на МВР ще отпътуват за Ихтиман. Нееднократно и президента Васил Василев, и старши треньорът Танчо Калпаковпо категоричен начин са заявявали, че ще се гони победа във всеки един мач за постигане на целта.

Отборът на Левски Раковски ще домакинства на Чавдар (Етрополе). Домакините са без всякакъв шанс за класиране в първата петица на групата. Гостите са втори във временното класиране и заявяват, че във всеки мач ще подхождат по начин, водещ до спечелването на трите точки.

На стадиона в Герман дубълът на Септември (София) ще домакинства на Банско Тийм. Домакините са без шанс за класиране в първата петица, докато за гостите това не е така. Те ще гонят спечелване на трите точки, като определят тази среща като стратегическа, тъй като им предстои битка като домакини срещу Славия ІІ и Сливнишки герой (Сливница) и ще гостуват на Ботев (Ихтиман). Само при пълен успех могат да изместят Сливнишки герой и Славия ІІ от първата петица, като разбира се, е необходимо спечелване и на директните двубои.

В Ботевград третият в таблицата ще домакинства на последния Пирин (Гоце Делчев). Наставникът на Балкан Иван Редовски е повече от сигурен, че отборът му ще спечели срещата, за да се утвърди сред първите пет. Задачата на гостите е много тежка, но не невъзможна, като се има предвид, че новият им наставник Петър Златинов заяви, че всяка спечелена точка, най-вече навън, е ценна за тима.

 

Група Б:

 

В град Разлог ще премерят сили местният Пирин и дубълът на ЦСКА (София). Домакините са без всякакъв шанс за класиране сред първите пет, докато за гостите шансовете са големи, независимо че във врата им дишат отборите на Рилски спортист (Самоков) и Оборище (Панагюрище). Макар и изненадващо, четата на Стамен Белчев превзе Вихрен с 2:0 в изминалата сряда в отложен мач и загатна, че отборът е добре подготвен през зимата и ще поднася още изненади в оставащите срещи до края на първата фаза. Наставникът Стамен Белчев по категоричен начин заяви, че с нетърпение очаква да се озове сред първите пет и след това да се включи в битката с челниците през втората фаза на първенството.

На градския стадион в Сандански местният Вихрен ще домакинства на Септември (Симитли). Това всъщност ще бъде областното дерби между двата тима, като се има предвид каква битка беше през есенния дял на „Арена Симитли“. Възпитаниците на Ивайло Василев пропуснаха шанса да оглавят таблицата в групата след като не успяха в изминалата сряда да победят ЦСКА ІІ в Панчарево в отложения от есента мач. За този мач друга алтернатива, освен победа, за гладиаторите няма, за да могат да съхранят надеждите си за челото на таблицата. В същия момент наставникът на гостите от Симитли Стефан Гошев заяви, че във всеки мач ще се стремят да печелят по три точки, защото в момента са 7-ми, с 2 точки по-малко от 5-ия Рилски спортист и не се отказват от борбата за класиране в края на първата фаза сред петте в горната част на таблицата.

В Костинброд едноименният тим ще домакинства на Рилски спортист (Самоков). В момента отборът на домакините дели 2-ро място с Вихрен (Сандански) и е с 5 точки повече от 4-ия ЦСКА ІІ и 8 повече от Рилски спортист, но това не ги успокоява и ще търсят успешен завършек на двубоя. Новият наставник на Рилецо Николай Николов афишира амбициите на неговия тим за успешно представяне в оставащите мачове до края на първата фаза и оставане в първата петица. Това означава, че ще гони успешно представяне като гост в Костинброд.

В Доброславци местният Надежда ще домакинства на Гранит (Владая). Отборът на домакините е с нов старши треньор, който, по мнение на ръководители и треньори от други клубове заявява, че отборът на Надежда е добре подготвен през зимата и това се видя на стадиона в Панагюрище, където спечелиха като гости мача срещу местния Оборище за Купа АФЛ. Президентът на Надежда Светослав Цончев заяви, че е оптимист за оставане на отбора им в групата при условие, че футболистите от тима играят така, както е било в Панагюрище. Отборът на гостите е 9-и в таблицата, без шанс за атакуване на първата петица през първата фаза на първенството, което не означава, ще в съботния двубой ще излязат обречени.

На стадион Осогово в Кюстендил едноименният тим ще домакинства на Оборище (Панагюрище). Отборът на домакините е едноличен лидер в таблицата за временно класиране на групата и за да запази това място, трябва да победи гостите от Панагюрище. Футболистите на Оборище също афишират амбиции за класиране сред петте в челото на таблицата. За жалост, техните несгоди продължават. За мача в Кюстендил наставникът Кириякос Георгиу няма да може да разчита на наказания Симоне Игнатов, контузения Мартин Попов и напусналия изненадващо преди два дни Никола Лалев. „Отиваме да играем футбол срещу един от най-добрите в групата – ФК Кюстендил”, сподели Кириякос Георгиу.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular