Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаИ в Крайници обявяват коледен базар онлайн

И в Крайници обявяват коледен базар онлайн

Средствата отиват за пътна табела

И дупнишкото село Крайници се включва в предпразничните благотворителни инициативи. От местното читалище „Развитие -1010” ще проведат коледен базар онлайн. Средствата от продажбата на предметите ще бъдат похарчени за табела, която ще бъде поставена на пътя в селото, отклоняващ се от пътя Самоков-Дупница.

„На 10 декември на профила на читалището във фейсбук ще обявим инициативата и ще качим всички коледни артикули, които ще предложим за продажба. Те са изработени от деца от Крайници и техните родители, както и от други жители на селото. Има красиви коледни венци от орехи и шишарки, украси за маси, свещници, коледни играчки и др. Всичко е изработено от подръчни материали. Цените ще са от 1-2 лв. нагоре. Събраните средства ще бъдат дадени за направа на цветна табела, която да се постави на входа на Крайници откъм самоковско шосе. Там преди 2 г. бе изграден красив параклис – „Свети Мина”, също дарение за селото. Свещеникът облагороди мястото – има люлки, приветливо е, но няма табела, от която да става ясно, че това е Крайници”, каза библиотекарката Тина Първанова – библиотекарката, която в момента е и читалищен секретар и е ангажирана с инициативата.

От читалището обясниха, че това е втората им коледна благотворителна кампания. Организира се след успеха на миналогодишната, при която събрали 1600 лв. и купили шкафчета за детската градина в селото.

Юлиянa KOЛЧAKOBA

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular