Monday, May 6, 2024
HomeСпортКак се готвят футболистите от отборите участници в Югозападната трета лига по...

Как се готвят футболистите от отборите участници в Югозападната трета лига по време изолацията?

  • Треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов: След седмия почивен ден се обезсмисля целият тренировъчен процес

  • Иван Редовски –  треньор и футболист на „Балкан” (Ботевград): Засега да помислим за здравето си, а след това за футбола

 

Треньори, ръководители на клубове, участници в първенството на ЮЗ трета лига ще споделят пред „Вяра” своето мнение за случващото се с футбола по време на изолация заради въведените мерки около опасността от новия коронавирус. Първи своето мнение даде треньорът на ФК „Кюстендил” Николай Николов-Чезето:

„След мача ни от 20-ия кръг за първенството на групата срещу „Надежда” (Доброславци)  разпуснах моите възпитаници съгласно издадена заповед за почивка до 29 март. Впоследствие излезе ново разпореждане на футболната централа до 13 април. Не съм раздавал никакви програми на футболистите. Чувам и чета, че мои колеги поддържат връзка със своите футболисти. Последните заявяват, че се готвят индивидуално и т.н. Искам да попитам колко футболисти имат колела, фитнес уреди и големи парцели у дома, за да ги използват за тренировки. За каква кондиция става дума? Програма се дава за определен период от време, но при условие, че има яснота кога ще се завърнем на футболните терени. На този етап няма никаква яснота кога ще продължи пролетният дял от първенството на ЮЗ трета лига . След седмия почивен ден се обезсмисля целият тренировъчен процес. Но това е мое виждане. Нека на този етап да изпълним указанията на централния оперативен щаб и заповедите по техни указания за запазване здравето на всички”.

Своето мнение даде и Иван Редовски –  треньор и футболист на „Балкан” (Ботевград):

“Раздадохме заплатите в изминалия петък на футболистите. По-нататък кой както иска да поддържа сам формата си. Аз правя това с моето дете, независимо че съм на 39 години. Има още 15 кръга до завършване на първенството на ЮЗ трета лига. Как ще стане всичко това, главата не ми го побира. Ако се тръгне по системата сряда-събота, защото няма друг начин, няма как нашите футболисти аматьори да издържат. Не остава на заден план и проблемът с финансите. На този етап получаваме 100 хиляди лева от Общината за издръжката на целия клуб. При нас няма треньорски щаб, разни директори, методисти, координатори и т.н. Двамата сме с домакина, аз съм и президент, и старши треньор , и футболист на терена. Очаквам да се оправят нещата в страната, бизнесът да потръгне, иначе без тяхната помощ не виждам как можем да оцелеем. Засега да помислим за здравето си, а след това за футбола”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular