Friday, May 3, 2024
HomeОбществоЛЮБОПИТНОКак се забавляват зодиите на плажа

Как се забавляват зодиите на плажа

 

Овен

Водни спортове

Овните първи пристигат на плажа и последни си тръгват. Тяхната смелост ги прави идеални кандидати за изпробване на всички екстремни водни спортове. Не се изненадвайте, ако ги видите да сърфират по време на буря, защото мотото им е „колкото по-предизвикателно, толкова по-забавно“. Пасивното излежаване на плажа бързо им омръзва. По-вероятно е да ги видите в състезание с водни колела, координиране на работни акции по почистване на плажа или каране на джет, отколкото да се печат и да четат книга. Шумно раздават команди, избирайки място под сянката на палмово дърво или шезлонг. След което се пльосват в морето, забравяйки да свалят часовника, очилата и обувките си.

Телец

Хапване и пийване

Телците винаги избират най-удобното място на плажа. Цветен чадър, шезлонг и купчина хавлии превръщат плажа в техния рай за почивка. Ако не сте сигурни къде е Телецът, просто потърсете най-миризливия пикник на брега. Тяхното правило е “плажът не е плаж без добра храна”. Те вадят от чантата повече хранителни продукти, отколкото обичайните плажни принадлежности. Идеалното пътуване до плажа за тях е малко плуване, съчетано с почивка на дебела сянка с любимите им закуски. Носят две хладилни чанти – за храна и напитки. В тях има три вида вино, няколко месни ястия и баници. В същото време забравят банския си вкъщи, но ако все пак си го обуят, задължително е с джобче за бисквитки.

Близнаци

Не обичат да се мокрят

Близнаците не могат да стоят дълго на едно място. Първо ще се пробват в плажния волейбол, след това ще скочат в морето, а после ще започнат да строят огромен пясъчен замък. Ще ги срещнете на популярни и пренаселени плажове. Обичат да се движат, да се срещат с хора, да флиртуват. Къпането и слънчевите бани са второстепенни, най-важното е да са част от някакво забавление и постоянно нещо да се случва около тях. Носят на плажа книги, кръстословици и пъзели. Може да четат под звуците на музика, писъците на деца, под вода и дори на тъмно. Предпочитат да се излежават в шезлонг, отпивайки коктейл. Не обичат да се къпят, най-много да намокрят краката си, за да си направят селфи.

Рак

Играят си с децата

Раците ще намерят уединен, все още неоткрит плаж, където ще могат да попият красотата на непокътнатата природа и да се потопят в мислите си. Романтиката, тишината и спокойствието ще успокоят напълно душата им и ще ги заредят с положителна енергия, за да се върнат отпочинали в реалния свят. Раците може би имат най-много плажни снимки, постоянно си правят селфита или снимат морето. Освен това са експерти в намирането на най-добрите места за плуване и са истински пазачи на плажа. Ако някой е загубил джапанки или слънчеви очила, Ракът със сигурност ще ги намери. Потърсете ги заобиколени от деца в игри на открито. Всъщност те ще се мотаят с деца, дори и да нямат собствени.

Лъв

Показват прелестите си

Лъвовете са звездите на плажа. Те винаги имат най-готините бански и най-новите модни аксесоари. Ако видите група хора около някой, който изглежда като модел, това вероятно е Лъв. Нямат търпение да покажат резултатите от упоритата си работа във фитнеса през последните месеци,  често просто ще се разхождат по плажа и си говорят с хората. Можете да ги видите в оживен плажен бар да разказват любовните си афери със съмнителна автентичност и да се наслаждават на ролята си на артисти. На плажа са заобиколени от вярна свита, разхлаждаща ги с палмови клонки. Гърбът им трябва да се маже със слънцезащитен крем на всеки час. Задължителен атрибут на лъвската почивка е ледено мохито.

Дева

Мажат се с кремове

Девите носят първа помощ, слънцезащитен крем, вода, книги, закуски, играчки… Списъкът е дълъг. Те винаги са готови на всичко, което може да донесе престоят на плажа. Ако видите дама, която е неузнаваема заради шапка, която прилича на сувенир от пътуване до Мексико, очила, които едва разкриват част от лицето й, и няколко вида слънцезащитен крем около нея, бъдете сигурни, че пред вас стои Дева. Те не оставят нищо на случайността, затова и на плажа се грижат на първо място за здравето си, а когато се приберат вкъщи и започнат да чистят, ще се забавляват и релаксират. Девите роптаят срещу пушека от барбекюто и се опитват да спасят косата си от разяждащата миризма на месо.

Везни

Равномерно изпечени

Везните идват на плажа с желанието да направят перфектната снимка в Instagram. От намирането на перфектния ъгъл, до балансирането в йога поза, те винаги търсят хармония и красота, дори и на плажа. Престоят на пясъка не е извинение за Везните да не са красиви и добре облечени. Ще ги познаете по това, че плуват в пенсионерски стил с вдигната на кок коса, за да не развалят прическата и грима си. Алармата на мобилния им телефон се включва от време на време, за да им напомни да сменят позицията си, докато се пекат, така че тенът им да е равномерен.  С тази цел дори често  предпочитат да стоят прави. До Везните винаги има скъпи сандали, но те не ги носят – белите райета по краката не са на мода.

Скорпион

Съблазняват туристите

Скорпионът е онзи мистериозен непознат, който лудува в плитчините или седи сам на върха на скала. Представителите на тази зодия почти никога няма да откажат покана за нощно плуване, защото плажът е тяхна област през нощта. Скорпионите ще се отдалечат от суматохата, защото не искат никой да нарушава почивката им. Мразят тълпите и скучните туристи, затова бягат на скрит и безлюден плаж, но нещата са по-различни, ако са необвързани. Тогава ще се позиционират сред най-голямата тълпа и ще оглеждат присъстващите къпещи се, търсейки някой, върху когото да изпробват съблазнителните си способности. Заради магнетичното си излъчване няма съмнение, че ще успеят в плана си.

Стрелец

Изследват дълбините

Стрелците са истински изследователи. Тяхното приключение включва гмуркане, пътуване до близкия остров или изучаване на морски обитатели. Ако видите някой да излиза от водата с маска за гмуркане и ръце, пълни с миди, вероятно е Стрелец. Изследването на морските дълбини и опознаването на техните обитатели е правилният начин за почивка и бягство от ежедневието. Комбинацията от физическа активност и приключение със сигурност ще презареди батериите им, а ако донесат и улов като трофей, цялото изживяване ще бъде хит. Стрелците почиват в голяма компания. Те може да направят сал от пластмасови бутилки за час и да го яхнат по вълните. Инициират интересни плажни игри.

Козирог

Строят замъци

Козирозите са тези, който строят най-впечатляващия пясъчен замък на плажа. Заради фокуса и търпението си, представителите на този знак са майстори в превръщането на плажа в архитектурно чудо. Козирозите са на плажа предимно по практически причини. Плуването е форма на упражнение за тях, а слънчевите бани са добър начин да попълнят запасите си от витамин D, така че когато ги направят, най-вероятно ще отидат на разходка или ще се оттеглят на дебела сянка. Възможно е да извадят лаптопа си и да свършат някаква работа или да проверят електронната поща, за да не пропилеят деня си. Козирозите обичат всичко да се случва по график, затова след вечерна баня, имат масаж на петите.

Водолей

Релакс без правила

Водолеите винаги са заобиколени от хора, независимо дали организират плажно парти, ръководят група за почистване на плажа или просто се излежават и говорят с приятелите си. Плажът е тяхната социална сцена. Възможно е да предпочетат нудистки плаж, където да се наслаждават необезпокоявани на водни дейности и да релаксират без странни гледки и правила. По пътя си могат да зърнат интимните части на други хора и гордо да покажат своите, което доставя голямо удоволствие на тези ексхибиционисти. Ще ги видите на надуваемите пързалки и батути, или може би надуваем банан ще ги отнесе към залеза. Забравете за Водолеите, те ще се появят в деня на заминаването загорели и щастливи.

Риби

Не излизат от водата

Рибите са предимно във водата. Те винаги плуват, гмуркат се или просто се носят на повърхността, наслаждавайки се на морските вълни. Ако не можете да ги намерите на плажа, те вероятно са някъде в синьото. Рибите ще намерят залив, който спира дъха с красотата си. Те ще прекарат голяма част от времето си в правене на снимки, защото искат да запомнят всеки детайл от това чудо. Кристално чистото море и красивата природа ще развеселят и отпуснат тази романтична душа до такава степен, че  неохотно ще се приберат в хотела едва когато слънцето залезе, след което ще продължи да релаксира с чаша вино. Не носят със себе си любимите си напитки, а просто купуват някои от местните сортове.

Източник – Труд

RELATED ARTICLES

Most Popular