Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесКамионите за ГКПП "Гюешево" трябва да се движат с вериги

Камионите за ГКПП “Гюешево” трябва да се движат с вериги

Зимна е обстановката в Кюстендилска област, но пътищата се почистват, казаха от Областното пътно управление в Кюстендил. Ограничение е въведено само по пътя с. Жиленци – ГКПП “Гюешево”, където товарните автомобили трябва да се движат с вериги.

Камъни са паднали по пътя за Рилския манастир, но движението не е спряно. “Екипите тръгнаха да почистват тази сутрин”, казаха от пътното управление. Обстановката в региона е нормална за сезона, няма сигнали за проблеми по пътищата.

Днес в Западна и Централна България се очаква дъждът да преминава в сняг, информираха от АПИ.

Затова агенцията отправя апел към шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, обясняват от “Пътна инфраструктура”.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките.

RELATED ARTICLES

Most Popular