Касиерка присвои 2484 лв. от пощенска станция в Самоков, обвиниха я

Трима извършители на престъпления са с повдигнати обвинения след разследване на служители от РУ-Самоков.
Първият обвиняем е извършителка на длъжностно присвояване. Като касиер в пощенска станция криминално проявената жена присвоила сумата от 2484 лева, представляващи нареден телеграфен запис, които са й били поверени да ги пази. Същевременно издала и неистински официален документ – разписка за изплащане на паричния запис, на която придала форма, че сумата е получена и подписана от получателя. Привлечена е като обвиняема за извършени престъпления по чл. 310, ал.1, вр. чл. 308, ал.1 и по чл. 202, ал.1, т.1 вр. чл. 201, ал.1 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“.
Обвинение е повдигнато и на криминално проявен и осъждан варненец, взломил стопанска постройка в с. Ярлово и извършил кражба на 12 чувала с метални части и бензинова водна помпа при условията на опасен рецидив. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“.
Третият обвиняем е 43-годишен самоковец, срещу когото било образувано досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Наложена му е мярка „подписка“.