Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричКирил Цацов от ФК „Спортист 1959” (Падеш): Ще стартираме в областна група...

Кирил Цацов от ФК „Спортист 1959” (Падеш): Ще стартираме в областна група „Струма-1”

Новото попълнение в отбора Георги Георгиев, играл във „Велбъжд” (Кюстендил), вече записа 3 гола на сметката си

Ташко СУЛЬОТОВ
Очакванията на ръководството и треньорски щаб на ФК „Спортист-1959” (с. Падеш) да започнат участието си от „А” областна група останаха нереализирани. Независимо че бяха подготвени необходимите документи пред БФС и ММС – условия, необходими за редовност на отбора, от Областния съвет на БФС не получиха очаквания отговор, като обяснението е било, че няма как двата отбора – старият ФК „Спортист” (Падеш) и новият „Спортист 1959” – да бъдат в една група. По тази причина досегашният отбор от с. Падеш ще продължи в по-горната „А” областна група, а новият – в областна група „Струма-1”.

Целта на ръководството и треньорския щаб на новия отбор е да се обиграва през настоящото първенство. В него ще играят млади състезатели, преминали през ДЮШ на „Пирин”, ученици и студенти. „По-добре да направим крачка назад и след това две напред. Зад нас са спортната общественост и по-голямата част от досегашните футболисти, което ме прави оптимист. Първият ни успех е вече налице, след като спечелихме „Градешница къп”, побеждавайки на финала местния едноименен отбор от с. Долна Градешница с 4:3. Три гола за нашия отбор отбеляза 23-годишният централен нападател Георги Георгиев, играл в отбора на „Велбъжд” (Кюстендил) – новото име при нас, и един гол студентът по медицина Асен Зикатанов.

Бяхме посрещнати много добре от домакините, начело с президента Тодор Гюров -интелигентен и разбиращ от футбол човек. Накрая всичко приключи с другарска вечеря. Ето по този начин трябва да протичат нещата и за в бъдеще, защото футболът е само една игра, чрез която трябва да доставяме удоволствие на зрителите по стадионите”, сподели Кирил Цацов.

„Основният спонсор на стария ФК „Спортист” (Падеш) – бизнесменът Валери Николов, вече е в ръководството на новия клуб и ще продължава да бъде негов финансов благодетел. Той закупи екипировка на футболния отбор. На клуба ще помагат и работещи в чужбина, които правят дарения пред касиера на клуба Васил Петкашев. Отдел „Спортни имоти” при община Благоевград е дал разрешение по надлежния ред двата терена на стадиона в село Падеш да се ползват от двата клуба, като мачовете ще се играят отделно в събота и неделя”, допълни Кирил Цацов.

„Турнирът „Градешница къп” се проведе за трети пореден път – през зимата на два пъти и сега през лятото заради пандемията от ковид. Много интересен мач се получи с отбора от Падеш. За нашия отбор две гола отбеляза Симеон Милчев и един Ангел Динков. На три пъти гредите помогнаха на футболистите на гостите след удари на два пъти на Илия Ребреев и веднъж на Симеон Милчев. Надявам се завърналият се от САЩ Илия Ребреев – бивш футболист на „Вихрен” – да промени нещата в нашия отбор и да изпълним поставената си цел през новото първенство, а тя е да се класираме сред първите пет в таблицата.

Основно ще разчитаме на наши местни футболисти и някои от съседната община – Струмяни”, сподели президентът на ФК „Градешница” (с. Долна Градешница) Тодор Гюров, който е и спонсор на клуба.

RELATED ARTICLES

Most Popular