Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаКметът на Дупница Методи Чимев брои 92 000 лв. за кметство на...

Кметът на Дупница Методи Чимев брои 92 000 лв. за кметство на Яхиново

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще внесе до Общински съвет искане за разрешение закупуване на сграда за кметство в село Яхиново. И в момента администрацията на селото се намира в сграда, която е собственост на НАРКОП и се плаща наем за това. “Знаете, че тази инвестиция е заложена в капиталовите ни разходи. Лицензиран оценител направи оглед и определи цена в размер на 92 хиляди лева. Съгласувано е и постигната е договорка вече със собствениците за продажбата, но последната дума има Общински съвет. Станем ли собственици на сградата, това ще ни даде възможност да извършваме и ремонтни дейности”, обясни инж. Чимев.

Преди няколко години, Община Дупница на същия принцип реши проблема в друго голямо село – Самораново, където бе изградено ново кметство.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Идват избори .Сега му е времето за покупко-продажби.Свободни места за помещения за детска градина в общинските училища -колкото искаш ,но Той ще строи нова ДГ в ЖК.В преустройство на старите няма такава далавера .И него като го питат от къде ще се вземат деца ,сигурно ще отговори като др.Т.Живков.
    За сведение само километър и половина в полите на Рила в с.Бистрица има детска градина и може с минимални средства да се реновира .Но защо децата да дишат чист въздух ,като може да поемат прахоляка на цял квартал.Няма ли кой да помисли малко повече в тази Община .Вярно , че мандата свършва ,но не е нужно в края да се натворят куп простотии.За сведение г-н Кмета да даде отговор защо по прясно асфалтираната Част от ул.Евтим Трайчев е оставен да действа и стария водопровод?
    Нали идеята за подмяната с нов е да не възникват чести аварии.В случая новия няма да създава проблеми ,но стария си остава със старите проблеми и това ,че не е преасфалтирана останалата част от улицата ,защото не е подменен водопровода ,звучи смешно.

Comments are closed.

Most Popular