Friday, May 3, 2024
HomeРегионКметът на Кресна изостави БСП, не иска да се съобразява с партийната...

Кметът на Кресна изостави БСП, не иска да се съобразява с партийната дисциплина

Кметът на община Кресна Николай Георгиев прекрати своето членство в БСП със собственоръчно подписано заявление до Общинския съвет на БСП в града.
Като кмет на община Кресна, Николай Георгиев намира за по-почтено, по-честно и по-отговорно да продължи да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност.

Като гражданин, той приема за своя единствена политическа кауза занапред интересите на своите съграждани и декларира отново пред тях верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта.
Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство.

Николай Георгиев се обръща с апел към представителите на всички политически партии в Община Кресна и към своите съграждани, независимо от техните пристрастия, да се водят във всичките си действия единствено и само от интересите и волята на местната общност.

Николай Георгиев е втори мандат кмет на общината. Явявал се е на изборите като кандидат, издигнат от БСП. Откакто той е начело на общината, социалистите печелят убедително на всички видове избори.

RELATED ARTICLES

Most Popular