Friday, May 3, 2024
HomeРегионРазлогКметът на община Разлог инж. Красимир Герчев откри Националния фестивал на любителския...

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев откри Националния фестивал на любителския театър „Мехомия“ 2017

Тази вечер представят постановките „Криворазбраната цивилизация“ от 18,00 ч. и „Жена ми е светица“ от 20,00 ч.

Официално бе даден стартът на единствения в Югозапада фестивал на любителския театър. Инж. Красимир Герчев поздрави публиката на читалището в Разлог, като подчерта, че е изключително щастлив от факта, че жители и гости на Разлог заживяват всеки път с духа на театъра, музиката и изкуството от многобройните културни прояви в града. Фестивалът е своебразно продължение на Театралните празници „Звездите на театъра“, сподели още инж. Герчев. Идеята за провеждането на Националния фестивал на любителския театър е на него и на г-н Николай Дойнов – председател на Съюза на читалищата в България. Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин е председател на колектива на журито, като за всички трупи има осигурени грамоти и награден фонд. Организатори на мероприятието са община Разлог, НЧ „15.09.1903-1909“, с подкрепата на Министерството на културата. На откриването присъстваха д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, жители и гости на град Разлог.

Първата постановка от театралния фестивал бе „Госпожа министершата“ на Стефан Радков, представена от Любителски театрален състав към НЧ “Наука – 1901” в град Ябланица.

Днес (петък) ще бъдат представени две постановки – от 18,00 ч. „Криворазбраната цивилизация“ и от 20,00 ч. „Жена ми е светица“ на Театрален колектив към НЧ „Отец Паисий – 1893“ – Велинград, с режисьор Мариус Донкин и Театрален колектив при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – град Трявна, с режисьор Никола Узунов.

Финалните постановки са на 9 септември – „Любовен лабиринт“ и „Не всеки крадец е мошеник“, съответно от 18,00 ч. и от 20,00 ч. Постановката „Любовен лабиринт“ от Жак Жиняк е реализирана от Театрална трупа при НЧ „Христо Ботев – 1872“ от град Нови пазар. Този театър представя България в световната асоциация на театралите любители.

Втората постановка е „Не всеки крадец е мошеник“, която ще бъде представена от Самодейния театрален състав при НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог. Режисьор на постановката е Велина Кулина.
Входът за всички постановки е свободен.

Снимки

Момент от откриването

Стотици любители на театралното изкуство изпълниха залата.

Първата представена постановка бе „Госпожа министершата“ на Стефан Радков на Любителски театрален състав към НЧ “Наука – 1901” в град Ябланица.

RELATED ARTICLES

Most Popular