Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът на Симитли подписа договор за 353 697 лв. за патронажна грижа

Кметът на Симитли подписа договор за 353 697 лв. за патронажна грижа

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа + в община Симитли“.
Основната цел на проекта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез предоставяне на услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.
Проектът е с продължителност 12 месеца и ще стартира от 1 ноември. Благодарение на него ще се реализират следните дейности – предоставяне на почасови мобилни, интегрирани, здравно-социални услуги в община Симитли; обучение и супервизия на персонала; предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране на потребителите и техните семейства;
Също така ще бъдат осигурени лични предпазни средства за персонала на социалните услуги, които са делегирани от държавата дейности; въвеждане на мерки за дезинфекция на сградния фонд на държавно делегираните услуги; тестване на персонала и на потребителите на държавно делегираните услуги за COVID-19.
Ще има и осигуряване на допълнителни плащания на персонала на социалните услуги – ДДД. Стойността на проекта за община Симитли е 353 697,12 лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular