Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаКметът Чимев разпореди проверка в Тютюневото заради оплакване във „Вяра”, че децата...

Кметът Чимев разпореди проверка в Тютюневото заради оплакване във „Вяра”, че децата мръзнат

Проверяващите: Температурите са между 19 и 21 градуса, ученици и учители казаха, че условията са нормални

02-01 metodi chimev

Проверка в Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии (т.нар. Тютюневото) в Дупница е показала, че условията за учебно-възпитателна работа там са нормални, стана ясно от писмо от общината до редакцията. Проверката е извършена заради оплакването на родители във в. „Вяра”, че децата мръзнат.

„След днешната Ви публикация, със заповед 203/31.01.2017 година на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев бе определена комисия, която да извърши проверка по сигнала в ПГХВХТ. Комисията бе в състав – Таня Петрова – директор Дирекция “Хуманитарни дейности”, Тодор Петков – началник-отдел “Образование”, Стефи Илиева – началник-отдел “Здравеопазване”, и Диана Самарджиева – гл. специалист “Образование”.
След направената проверка бе констатирано следното:
При направените замервания в класните стаи се установи, че температурите са между 19 и 21 градуси.
Във всяка класна стая освен работещото локално парно отопление има и включени допълнителни електроуреди.
Присъстващите ученици и учители изразиха мнение, че освен във физкултурния салон на училището в класните стаи температурата е нормална за работа.
По време на проверката такава се е извършвала и от г-н Гюров – ст. инспектор от РЗИ-Кюстендил. Видно от неговия протокол, температурата в училището отговаря на изискванията”, гласи писмото, изпратено от пиара на общината Христо Апостолов.

RELATED ARTICLES

Most Popular