Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКмет на 8-ма степен: Москов спечели от раз пореден мандат в Гоце...

Кмет на 8-ма степен: Москов спечели от раз пореден мандат в Гоце Делчев

Осми мандат като кмет на Община Гоце Делчев си спечели Владимир Москов от БСП за България.

Резултатите му от местните избори са категорични – при 100 % обработени СИК протоколи, той получава 74.54 % от гласовете. За него са гласували близо 10 800 избиратели.

Втори в кметската надпревара в Гоце Делчев е кандидатът на ГЕРБ Костадинка Богданова. За нея са гласували малко над 1500 души или 10,49 % от упражнилите правото си на глас. Трети е кандидатът на партия „Обединени земеделци“ Ангел Живков с 9,20 % или 1332 гласа. За кандидата на „Възраждане“ Костадинка Джагълова са гласували 357 души или близо 2,5 на сто от гласувалите. „Не подкрепям никого“ са отбелязали 3,3 на сто от гласувалите или 478 избиратели.

Новият стар кмет на Гоце Делчев коментира изборната си победа в профила си във фейсбук.

„Скъпи съграждани, благодаря ви за голямата подкрепа! Резултатите вече са ясни и мога да споделя, че ще продължим да работим заедно и през следващите 4 години! Този категоричен успех ме кара да бъда благодарен, но и изключително много ме задължава. Благодаря на целия екип, който работи неуморно през последния месец за всеотдайността.                                                                                                Сериозен е успехът и на Коалиция “БСП за България” в общината. Вярвам, че с новия Общински съвет ще работим конструктивно, за да изпълним поетите ангажименти пред жителите на нашата община!                                                                                                                                                 Изборите вече са в историята, изборните страсти утихват, а на нас ни предстои много важна работа по изпълнение на всички поставени за предстоящия мандат задачи“, написа Москов.

Коалиция „БСП за България“ ще има най-много места в бъдещия общински съвет в Гоце Делчев. Нейните кандидати са получили 4284 гласа или 35,22 %. Следват ДПС с 22,35 % и ГЕРБ с близо 18 % от доверието на избирателите в Неврокопско.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular