Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковКовачевци на бунт след смъртта на 7-годишно момиче! Искат доживотен затвор за убиеца

Ковачевци на бунт след смъртта на 7-годишно момиче! Искат доживотен затвор за убиеца

  • Софийска окръжна прокуратура: Престъплението е извършено по особено мъчителен начин

 

Доживотен затвор искат жителите на самоковското село Ковачевци за виновника, причинил смъртта на 7-годишното момиче. Местните жители протестираха, след като соченият за извършител на престъплението 16-годишен беше установен и арестуван. Близките на убитото дете продължават да са в шок.

Те описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Неведнъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа. Според жители на самоковското село задържаният младеж няма психически отклонения. Те искат справедливост и доживотен затвор, обещават протести всеки ден, докато не получат това, което искат.

Задържаният младеж е живял в къщата, където е намерен трупът на детето, и е бил в роднински връзки с почерненото семейство.

Софийската окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем 15-годишния М.Б. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 115, ал. 1 от НК.  Към настоящия момент е установено, че на 04.06.2021 г., в тухлена постройка в с. Ковачевци, община Самоков, М.Б. умъртвил 7-годишно момиче. Престъпното деяние е било извършено по особено мъчителен начин за убитата.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Наказанието му ще бъде редуцирано, ако бъде доказано, че той е убиецът, тъй като е непълнолетно лице. Според източници, близки до разследването, задържаният има над 7 криминални регистрации – сред тях са кражба на желязо и опит за обир на 62-годишна жена. Родителите искат наказание и за неговата майка, тъй като твърдят, че тя го е изоставила.

RELATED ARTICLES

Most Popular