Wednesday, May 1, 2024
HomeНовиниСвятКонгресмени ще разследват Доналд Тръмп

Конгресмени ще разследват Доналд Тръмп

Камарата на представителите ще проверява дали американският президент трябва да бъде подложен на импийчмънт

Камарата на представителите в САЩ започва официално разследване дали президентът Доналд Тръмп трябва да бъде подложен на импийчмънт. Обвиненията срещу него са, че е поискал от украинския президент Владимир Зеленски да започне разследване срещу политическия му съперник Джо Байдън и неговия син Хънтър, който е работил с газова компания в Украйна. Разговорът се е провел на 25 юли.

Бившият вицепрезидент Байдън е фаворит за номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент за изборите догодина.

Импийчмънт е подвеждане под отговорност чрез отстраняване от длъжност на държавни служители.

„Тази седмица президентът призна, че е поискал от президента на Украйна да предприеме действия, които биха му донесли политическа облага. Действията на Тръмп разкриват позорния факт на предателство спрямо дадената клетва, предателство спрямо националната ни сигурност и предателство спрямо честността на изборите ни. Затова обявявам, че Камарата на представителите започва официално разследване за импийчмънт. От президента трябва да бъде потърсена отговорност. Никой не е над закона”, заяви председателят на камарата Нанси Пелоси.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular