Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковКонфискуват пари и коли на Туцо от Килърите в Самоков

Конфискуват пари и коли на Туцо от Килърите в Самоков

Окръжен съд-София изцяло уважи иск на КПКОНПИ срещу Янко Попов-Туцо от Самоков и свързано с него лице на стойност 647 179,23 лв., съобщиха от антикорупционната комисия.

Отнема се сума от продажба на жилищна сграда в гр. Самоков, лек автомобил „Мерцедес“, товарен автомобил „Ифа“, суми по банкови сметки, паричната равностойност на дружествени дялове.

Проверката срещу Попов е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата за участие във въоръжена организирана престъпна група за умишлени убийства и причиняване на средни и тежки телесни повреди и палежи, известна като Килърите. Софийският окръжен съд приема, че е доказана липсата на законни доходи за придобито имущество в периода на проверката. Решението на съда не е окончателно, пише БНТ.

С Решение на Окръжен съд-Русе се отнема имущество в размер на 3 901 017 лв. от Владимир Ганев и свързани с него дружества.

Самоковецът Туцо бе осъден на 10 години ”лишаване от свобода” за участие в престъпната група за мокри поръчки. ВКС потвърди наказанието. Според върховните магистрати Янко Попов е виновен в това, че умишлено е улеснил Владимир Филев да умъртви шуменския бизнесмен Румен Рачев. От ВКС обаче сметнаха, че Попов не е направил това с користна цел, поради което определиха за правилна не първоинстанционната, а въззивната присъда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular