Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРазлогКостинброд победи Пирин (Разлог) и остана на върха на таблицата

Костинброд победи Пирин (Разлог) и остана на върха на таблицата

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Георги Бенковски” в град Костинброд в мач от 15-ия кръг на Югозападната Трета лига, група Б, се срещнаха едноименния тим и Пирин (Разлог). Победата на отбора на домакините беше повече от задължителна, защото по петите ги следва този на ФК Кюстендил, които са само с 2 точки по-малко.

Изненадващо за присъстващите на стадиона в 13-та минута гостите поведоха в резултата чрез контраатака, която бе реализирана успешно от Благой Родов за 0:1. Това, разбира се, мотивира още повече футболистите на домакините, които в 32-ра минута изравниха резултата за 1:1 чрез Борислав Будинов.
Веднъж при отлична комбинация между Будинов и Теодор Милошев, последният остана очи в очи със стража на гостите, но не успя да го преодолее. В 29-та минута главният рефер подмина наказателен удар, след като защитник в бяло качи крака си на врата на капитана на домакините Стефан Методиев. В 32-ра минута футболистите от Костинброд ликуваха. След страхотен рейд на Илия Петков от ляво, при който нахлу в наказателното поле, върна топката към Борислав Будинов, който стреля, топката се удари в защитник на гостите и се озова в мрежата им. До края на полувремето домакините продължиха своя натиск, но до отбелязване на нов гол не се достигна.
Второто полувреме започна с тотален натиск на футболистите от Костинброд и те търсеха начин за отбелязване на ново попадение. Това им се удаде в 54-та минута, когато Милошев проби от дясно, върна към капитана Стефан Методиев, но отправената топка профуча на сантиметри от страничната греда на гостите в аут. В 56-та минута Борислав Будинов с топовен изстрел от дистанция затрудни стража на гостите Захари Димитров.

В 70-та минута отборът на Пирин капитулира. Тогава след изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на гостите, топката стигна до Цветомир Тодоров, който с изстрела си не остави шансове на вратаря на гостите З. Димитров за 2:1. Последваха нови пропуски за отбелязване на нов гол от страна на домакините. В 82-ра минута Крис Вълчинов след атака по десния фланг насочи топката към свободния Даниел Васев, последва шут от движение, но кълбото излетя в аут. Минута по-късно вратаря на Пирин Захари Димитров отрази по невероятен начин изстреляната топка от Борислав Будинов. В самия край на редовното време, Даниел Васев от домакините се озова очи в очи със стража на гостите З. Димитров, преодоля го, но насочената топка бе спряна от защитник на Пирин (Разлог) пред гол линията.

,,Много важна победа! Поздравявам момчетата. Беше тежък двубой, от който излязохме като победители. Продължаваме да работим!“, заяви след срещата изпълнителният директор на тима Александър Гидионов.

RELATED ARTICLES

Most Popular