Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаКрадци на коне, вилнели в Дупница, остават за празниците в ареста

Крадци на коне, вилнели в Дупница, остават за празниците в ареста

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на трима мъже – В. Д./ на 37 г., от Община Полски Тръмбеш /, Й. Т. / на 45 г., от Община Полски Тръмбеш / и Й. А. / на 58 г., от Община Велико Търново/, обвиняеми за кражба на коне в гр. Дупница. Окръжен съд приема мотивите на Районен съд – Дупница, че е налице обосновано подозрение за авторство на инкриминираното деяние и, че има опасност обвиняемите да извършат престъпление, предвид че са осъждани, в това число и за престъпления против собствеността.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тримата мъже бяха задържани от дупнишки полицаи в началото на месец декември за извършена кражба на два коня и жребче. Служителите извършили проверката на товарен автомобил „Фиат Дукато“ на АМ „Струма“, превозващ животните. Служителите предприели действия по изясняването на собствеността на животните, установили, че са откраднати от района на местността „Крушовица„ в землището на Дупница, последвало бе и установяване и на собственика на конете – 45-годишен дупничанин. Задържаните мъже са от Северна България – от селата Водолей и Обединение.

Досъдебно производство бе образувано по случая в РУ Дупница, уведомена бе прокуратурата и последва прокурорско постановление за задържането им.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular