Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградКраснодар казва „НЕТ“ на Десподов, в битката скочиха от Сочи

Краснодар казва „НЕТ“ на Десподов, в битката скочиха от Сочи

Ръководството на ФК Краснодар се е отказало от намерението си да привлече капитана на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов от Лудогорец, съобщава “Спорт Експрес”.

От руския футболен клуб бяха в контакт с нападателя от повече от месец, но са преценили, че Десподов не проявява особен интерес за финализиране на трансфера и умишлено проточва преговорния процес, посочва изданието.

Преди няколко дни се заговори за отправената оферта към родения в Кресна футболист. Той обаче не даваше категоричен отговор, свързан с направеното предложение. Десподов призна за оферта от клуба, но не пожела да я коментира по-конкретно, като единствено заяви, че желанието му е отново да заиграе в чужбина и то още от тази есен. Една от причините да забавя отговорът обаче бе свързана с войната в Украйна.

26-годишният българин играе в Лудогорец от лятото на 2021 година, когато премина в състава от италианския Каляри. Той вече записа 125 мача с 38 гола и 55 асистенции за разградчани, с които има договор до края на сезона.

По неофициална информация от руския клуб бяха готова да дадат около 6 милиона евро за нападателя.

В същото време втори руски клуб изявява готовност да влезе в надпреварата за капитана. Сочи са готови да извадят същата сума, за да привлекат нападателя на своя терен.

Ръководството на Лудогорец е склонно да продаде една от звездите си за тези пари, въпросът обаче е орелът от Кресна да се съгласи. Очевидно Десподов продължава да се оглежда и за други опции извън пределите на Русия.

RELATED ARTICLES

Most Popular