Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникКриза в Белодробната болница в Перник – не достигат медици

Криза в Белодробната болница в Перник – не достигат медици

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник е изправена пред сериозен проблем във връзка с недостиг на медицински персонал. Част от екипа е заразен с Ковид-19. Това сподели д-р Красимир Матеев, представител на Регионалната здравна инспекция, на Оперативния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на вируса, проведен под ръководството на зам. областния управител Иво Иванов. Д-р Матеев апелира за помощ и съдействие от болниците и медицинските центрове на територията на областта, които да се включат в дежурства, за да може Белодробната болница да продължи да работи.

„Трябва да подсигурим лекари и медицински сестри за дежурства до края на годината. Тогава изтича карантинният период на медицинския персонал, който ще може да се върне на работа. Към момента в кампанията се е включил един общопрактикуващ лекар. Надявам се да се отзоват още колеги“, сподели д-р Матеев и допълни, че болните с Ковид-19 в Белодробната болницата са 24-ма. В момента в РЗИ работят и по оформянето на специализираните имунизационни кабинети. Трябва да бъде доставен фризер, който е с температурен режим минус 70 градуса, за съхранение на ваксините. Подготвят се и специализирани имунизационни екипи към болниците, съответно и към медицинските центрове.

Повече подробности за предимствата за осъществяването на ваксинирането ще бъде коментирано на предстоящото на 21 декември заседание на Оперативния щаб.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular