Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесКрупен обир в Дупница! Откраднаха над половин милион от дома на местен...

Крупен обир в Дупница! Откраднаха над половин милион от дома на местен бизнесмен (ОБНОВЕНО)

С подправен ключ апаши проникнаха в апартамента на И. Павлов, собственик на магазин “Аполон”

В града: Дано открият извършителите, кражбата засенчи и грабежа от банката

Голяма сума пари е открадната от дома на известен дупнишки бизнесмен. От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията. „В събота следобед е заявена кражба на голяма сума пари от собственик на апартамент в Дупница. При последвалите полицейски действия криминалистите са установили, че проникването е станало с подбран или подправен ключ. Обирът се е случил във време, докато семейството отсъства от града. Размерът на откраднатото се уточнява, тъй като парите са били в различни валути”, съобщи говорителят на ОД на МВР Катя Табачка. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор. Полицейските служители продължават работа по изясняването на случая и установяването на извършителите на грабежа.

По информация на „Вяра” кражбата е от апартамента на Ивайло Павлов, собственик на един от най-големите магазини за мъжки облекла в Дупница – „Аполон”. Според запознати заявената кражба е за приблизително 750 000 лв.

Ивайло Павлов е един от най-утвърдените търговци в Дупница. Бизнесът му с продажба на облекла стартира в зората на демокрацията от щанд в Градския универсален магазин, където  заедно с неговата майка предлагаха конфекция и спортни стоки на дупничани. След време Павлов направи собствен магазин, който бе специализиран в продажбата на маркови мъжки дрехи,  обувки и аксесоари. Фирмата реализира продажби на маркови стоки, чанти и обувки и онлайн. “Аполон” е сред най-предпочитаните магазини от младежи и тийнейджъри от региона, тъй като предлага нови и модерни облекла, които са в крак със световните модни тенденции.

Дупничани недоумяват защо бизнесменът Ивайло Павлов е съхранявал такава голяма сума пари в апартамента си. „Ако наистина размерът на откраднатото е над половин милион, то да държиш такива пари извън банката, е немислимо на днешно време. За съжаление лошото няма почивен ден. Дано се открият извършителите и се върне откраднатото, защото Иво е един от най-трудолюбивите търговци в Дупница. От сутрин до вечер е в магазина и работи”, коментират в града. Апашите са действали професионално, тъй като няма разбиване. Влизането е станало с подправен ключ и подозренията са, че някой е имал предварителна информация за отсъствието на семейството от дома. Така крадците са проникнали необезпокоявано в апартамента.

Припомняме, че това е втори голям грабеж в Дупница в рамките на два месеца. В средата на юни въоръжен мъж нахлу в банков офис в града и открадна сумата от 53 000 лв. Той бе задържан само за два часа. Обирът от апартамента на дупнишкия бизнесмен обаче е най-голямата заявена домова кражба в близките години и далеч надхвъля откраднатото от банката, правят сравнение дучпничани, които се надяват на бърза развръзка и по този случай.

RELATED ARTICLES

Most Popular