Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградКръстиха зала на Димитър Бербатов

Кръстиха зала на Димитър Бербатов

Футболната звезда откри изложба в родното си училище в Благоевград

Футболната звезда Димитър Бербатов гостува в родното си Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, където по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“ е подредена постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от житейския път и богатата кариера на професионалния футболист. Експозицията е под надслов “По моя начин“. Голмайстор номер 1 на българския национален отбор бе изненадан от ръководството на Седмо училище с още един мил жест. Залата, в която благоевградчанинът е направил първи стъпки в спорта, вече носи името спортна зала “Димитър Бербатов“.

Димитър Бербатов и майка му Маргарита Бербатова бяха посрещнати в Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ по стар български обичай с питка, но украсена с футболни мотиви, след което разгледаха фотоизложбата „По моя начин”. Експозицията ще заема централно място в ритуалната зала на училището, която е кръстена “Галерия – Димитър Бербатов“. Това е втората фотоизложба, запечатала паметни моменти от житейския път на Бербо. Първата бе открита в СУ „Иван Вазов“-Плевен.

Снимки: Асоциация “Докосни дъгата”, Pirinsko.com

Преди да проведе среща с изявените спортисти от гимназията и учениците, изпълнили училищния салон, легендарният футболист беше изненадан с невероятен жест от ръководството на родното си училище. Спортната зала на Седмо СУ “Кузман Шапкарев” вече носи името „Димитър Бербатов“. Самият Бербо научи новината, разхождайки се по алеите на училището към залата, след като бе посетил няколко ученически стаи, за да зарадва учениците.

В залата Бербатов бе приветстван от мажоретния състав на Седмо училище и посрещнат с емоционален клип, посветен на цялата му кариера.  Големият ни футболист подари автобиографията си “По моя начин” за училищната библиотека на директора на СУ “Кузман  Шапкарев” д-р Лилия Стоянова. Тя подаде микрофона на звездния гост с думите: “Разкажи ни за твоя начин в твоето училище”. Димитър Бербатов успя да докосне присъстващите с вълнуващо слово, разказвайки как „по неговия начин“, по нелекия път на славата е постигнал своите спортни успехи. “Също като вас аз започнах от тук – от Седмо средно училище “Кузман Шапкарев”, и стигнах до “Олд Трафорд” – с много труд, дисциплина и вяра”, каза Бербатов. Той подчерта, че качествата отговорност, активност и смелост са необходими на младите хора, които са решили да постигнат мечтите си.

Голмайстор номер 1 на националния отбор отговори търпеливо на всички въпроси, а след това отдели време на учениците за автографи и снимки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular