Saturday, May 4, 2024
HomeОживлениеКукерски игри огласиха Елешница

Кукерски игри огласиха Елешница

Навръх Великден село Елешница отпразнува своя празник със страшни танци на кукерски групи, с пъстри хора и забавни скечове, подготвени от трите махали на селото-„Гуджилец“, “Плаж махала“, и “Средната махала”.

Началото на празненствата бе поставено от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и кмета на село Елешница  Сашо Мицин, които приветстваха всички жители и гости на Великденския кукерски карнавал.

И тази година, по традиция от незапомнени времена, злите сили бяха прогонени от елешничките “старци“ (кукери), които възкресиха добротата в хората. Млади и стари пазители на традициите от Елешница и цялата страна обгърнаха площада пред кметството, облечени в български носии и преобразени като митичнии забавни същества, а разложките земи за пореден път бяха огласени от тъпани и зурни, звънци и хлопки.

Сашо Мицин
инж. Венцислав Гърменов

Празникът в село Елешница бе уважен и от зам.-кметовете на община Разлог Иван Гюров и Гергана Колчева-Фарфарова, кметът на село Годлево Величка Алуминова и Росица Чатлабашева, кмет на село Бачево.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular