Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаКупоните за хранана учениците в Дупница няма да поскъпват

Купоните за хранана учениците в Дупница няма да поскъпват

Ще предлагаме по-разнообразна храна, увери управителят на „Ученическо хранене”

Храната в училищните столове в Дупницаняма да поскъпва, увери управителят на „Ученическо хранене” Христо Пигов. От общинското дружество отбелязаха, че и през тази учебна година ще продължат да хранят учениците в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Евлоги Георгиев“ в града, както и учeбните заведения в селата Крайници и Самораново. Договорите вече са изпратени на директорите и от дружеството очакват да ги получат подписани.

„Всичко свързано със столовото изхранване на учениците вече е готово. Ще посрещнем децата с ново и още по-разнообразно меню, като цените ще се запазят. Освен другия асортимент в училищните лафки ще се предлагат джобове и тостери“, съобщи   Христо Пигов.

От дружеството отбелязаха, че тази година ще опитат да въведат онлайн продажба на купоните за храна. „Искаме да улесним родителите, за да могат да правят заявките си и през телефона. Преминахме през трудни периоди и това ни забавяше, но вече работим в тази посока“, коментира Пигов.

Както е известно, един от проблемите на „Ученическо хранене” са задълженията. Борчът на дружеството е в размер на около 64 000 лв. „Целта ни е да излезем на 0“, каза Пигов.

RELATED ARTICLES

Most Popular