Кървав инцидент край Кюстендил! Мъж уби 29-годишния си приятел  

Убийство на 29-годишен мъж разтърси Кюстендил. Кървавият инцидент е в местността “Гола велика” в града под Хисарлъка.

Сигналът за окървавено мъжко тяло в тревна площ край града е подаден на телефон 112 във вторник вечерта. Предприети са незабавни действия, а на място е изпратен екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Дежурният лекарски екип е установил, че смъртта е настъпила в резултат на насилие, съобщават от ОДМВР – Кюстендил.

В хода на специализираните действия е изяснено, че жертвата и неговия 55-годишен приятел са били заедно преди това, пили са алкохол. Последвал е конфликт, който е прераснал в сбиване, при което по-възрастният е нанесъл удари по главата на по-младия с твърд предмет.

55-годишният мъж е задържан с полицейска заповед.

Тялото на убития е закарано за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са множество експертизи, работата продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че ден по-рано, след употреба на солидно количество алкохол и последвал скандал бе убит с нож 47-годишен мъж от Разлог. В тежко състояние в местната болница е настанен и неговият брат. Задържан за убийството е техен приятел.