Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилецът Иван Андонов получи награда “Златен век - печат на Симеон Велики“

Кюстендилецът Иван Андонов получи награда “Златен век – печат на Симеон Велики“

Председателят на кюстендилското читалище “Братство“ бе удостоен от министър Боил Банов за принос и разпространение на българските традиции и духовност

 

Министърът на културата Боил Банов връчи наградата „Златен век – печат на Симеон Велики“ на председателя на читалище “Братство“-Кюстендил Иван Андонов. Това стана на официална церемония, част от юбилейния конгрес на Съюза на народните читалища. Андонов е отличен за приноса му, поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

В театър “Сълза и смях” в София се състоя 35-ият юбилеен конгрес на Съюза на народните читалища, в който участие взеха представители на читалищата от област Кюстендил.

Иван Андонов получи признание за принос и разпространение на българските традиции и духовност.

Официален гост на събитието бе министърът на културата Боил Банов, който прочете приветствие до Съюза на народните читалища от премиера Бойко Борисов.

Д-р Николай Дойнов бе преизбран единодушно за четвърти мандат за председател на Съюза на народните читалища. Иван Андонов бе избран за член на Върховния читалищен съвет.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular