Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниКюстендилец остана без автомобил за 1,78 промила

Кюстендилец остана без автомобил за 1,78 промила

За броени дни–второ МПС конфискува Районният съд

 

Районен съд – Кюстендил наложи наказания:  „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, собственост на 54-годишния подсъдим от Община Кюстендил.

Районен съд – Кюстендил одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, за извършеното престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. В. С. се призна за виновен в това, че на 09.10.2023 г., на ул. „Николичевски път“, в гр. Кюстендил е управлявал МПС – лек автомобил „Рено“ , негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила, а именно с 1, 78 промила, установено по надлежния ред, с техническо средство „АлкотестДрегер“. Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На основание чл. 343б, ал. 5 от НК, РС – Кюстендил определи: отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, с описани регистрационен номер и рама, собственост на В. С., на съхранение в ОД МВР – Кюстендил. Определението подлежи на обжалване в 7- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Това е второто заседание, при което Районният съд излиза с решение за отнемане на автомобил на подсъдимия.

Припомняме, че на 11 октомври съдебната институция в Кюстендил наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години, и отнемане на книжката за 10 месеца на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът отне в полза на държавата лек автомобил БМВ 325Д, собственост на 25- годишен мъж от Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular