Thursday, May 2, 2024
HomeСпортКюстендилката Валерия Кадийска скочи за сребро на националния шампионат по лека атлетика...

Кюстендилката Валерия Кадийска скочи за сребро на националния шампионат по лека атлетика за девойки под 20 г

Състезателката на клуб “Пауталия” преодоля 160 см без тренировки на открито скочище, подели второто място

 

 

Със сребърен медал се окичи Валерия Кадийска на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г.  Състезателката на кюстендилският клуб “Пауталия”, която е миналогодишна шампионка преодоля 160 см и раздели второто място с Преслава Пачеманова от Хеброс (Харманли), с която имаха еднакви резултати по време на надпреварата на Националния стадион “Васил Левски”.

Валерия Кадийска скочи 160 см

Шампионка стана основната конкурентка през сезона на Валерия- Елеонора Драгиева от “Берое” Стара Загора, която премина 165 см. Дъщерята на една от шестте български с над 200 см в дисциплината – Емилия Драгиева, отпадна с три фаула на 170 см. С тази височина се справи 44-годишната Венелина Венева-Матеева, която участваща извън класирането. Венелина, която има личен рекорд от 204 см, не успя да преодолее по-голяма височина.

“Определено съжаляваме, че изпуснахме първото място, защото можем повече. Състезанието беше в сутрешните часове, при влажно време и това също попречи на момичетата. Отново ще го кажа, че Валерия тренира в зала, а не на открито”, сподели треньорът на Валерия, Румен Омерски. Той е амбициран Валерия да победи Елеонора Драгиева в следващите стартове.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular