Friday, May 3, 2024
HomeСпортКюстендилка стана дама на Димитър Бербатов за откриването на Световната купа по художествена...

Кюстендилка стана дама на Димитър Бербатов за откриването на Световната купа по художествена гимнастика

Спортист №2 на Кюстендил за 2018 г. Цветозара Миленкова имаше честта да бъде част от откриването на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тя бе една от двете дами на кавалера на първенството, футболната звезда Димитър Бербатов.

Гимнастичката от клуб “Велбъжд” Цветозара Миленкова заедно с Дара Стоянова от Пазарджик бяха двете дами, избрани да придружават Димитър Бербатов и да споделят с него една ложа по време на втория ден на Световната купа. Двете момичета са сред даровитите деца на България, които фондацията на футболиста подкрепя.

Димитър Бербатов подкрепи кампанията на Българската федерация по художествена гимнастика за изграждане на Възстановителен център за гимнастичките. Талантливите гимнастички от Кюстендил и Пазарджик получиха като подаръци триката, с което са играли “златните момичета” от ансамбъла на България, с треньор Ина Ананиева. Цветозара Миленкова получи трикото на Цветелина Найденова, а Дара Стоянова – от Ренета Камберова.

12-годишната Цветозара Миленкова се подготвя във “Велбъжд” от треньора Весела Николчова. Тя е сред най-добрите български гимнастички в категория “Елит”, при девойките младша възраст. След невероятните емоции, които преживя, сега й предстои важно състезание от календара на БФХГ – Държавното първенство „Златен обръч”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular