Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилската каратека Николай Христов заминава на 23-те летни Олимпийските игри за хора...

Кюстендилската каратека Николай Христов заминава на 23-те летни Олимпийските игри за хора с увреден слух

 

 

 

Николай Христов с неговия треньор Борислав Иванов

Кюстендилската каратека Николай Христов ще участва, заедно с неговия треньор Борислав Иванов на Олимпийските игри за спортисти с увреден слух- Дефлимпикс, които ще се проведат в Самсун (Турция) от 18-ти до 30-ти юли. Христов ще е единственият българин в този вид спорт.

„Николай ще играе в три дисциплини- ката индивидуално мъже, кумите индивидуално мъже- 75кг., кумите индивидуално мъже- Open- категория”, сподели Борислав Иванов. Надпреварата в каратето е от 24- 26 юли.

Българският национален отбор ще бъде от 35 души, от които 21 състезатели, в спортовете- лека атлетика, борба, джудо, стрелба, тенис на маса, бадминтон и карате.

Преди 4 години Николай Христов записа седмо място при дебюта си в Летните олимпийски игри за глухи – Дефлимпикс, които се проведоха в София. Кюстендилският състезател по карате от клуб „Дарис“ участва в две категории – до 75 кг на кумите и в оупън категорията.

22- годишният кюстендилец има 80% загуба на слух. Той е носител на Купата на България за младежи, вицерепубликански шампион и национален състезател. Учи в колеж в Кеймбридж за визуални и сценични изкуства, а с карате спорт се занимава от 1-ви клас.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular