Sunday, May 5, 2024
HomeСпортКюстендилските футболисти зимуват на върха в областна футболна група „Осогово”, нямат загуба

Кюстендилските футболисти зимуват на върха в областна футболна група „Осогово”, нямат загуба

Отборите на “Струма” (Нов чифлик) и “Ботев” (Лозно) допълват Топ 3 след есенния полусезон

 

Без загуба приключи за тима на ФК “Кюстендил” есенният полусезон в областна футболна група “Осогово”, което му отреди и лидерската позиция. Играчите на клуба ще зимуват заслужено на първото място, след като в изиграните 12 кръга те не допуснаха нито една загуба, постигнаха 11 победи, в един мач завършиха наравно и събраха 34 точки, с голова разлика 61-9.

Челната тройка допълват съставите на “Струма” (Нов чифлик) и “Ботев” (Лозно), които съответно заемат втора и трета позиция с 28 и 26 точки. Играчите от Нов чифлик имат 9 победи, 1 равенство, 2 загуби и 50-16 голова разлика. Ботевистите постигнаха 8 успеха, две са им пораженията и толкова равенствата, а головата разлика им е 33-18.

Най-новият отбор в група “Осогово” – “Армейци” (Кюстендил), е приятната изненада на полусезона, след като пролетните двубои ще посрещнат от 4-та позиция, като имат равни точки – 22, със “Струмска слава” (Търновлаг), но са с по-добра голова разлика.

На дъното на класирането е отборът на ФК “Ябълково” – село Ябълково, който е без спечелен мач. Играчите имат спечелена само 1 точка от единственото равенство през есенния дял. Пред тях с 5 точки е тимът на ФК “Септември-2005” – село Жабокрът, след една победа и две равенства.

Шестата позиция е за ФК “Елешница” (Ваксево) с 19 т., колкото има и седмият – ФК “Осогово” (Багренци). Следва ФК “Копие” (Копиловци) на осмо място с 16 т., ФК “Руен” (Богослов) с 15 т. е девети, а на десета позиция е ФК “Славия” (Граница) с 11 т. Трети отзад напред е съставът на ФК “Спортист” (Слокощица) с 8 пункта.

По традиция пролетният дял в областна футболна група “Осогово” стартира в края на месец февруари.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular