Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилски бизнесмен с почетен плакет от община Кюстендил

Кюстендилски бизнесмен с почетен плакет от община Кюстендил

Кюстендилският бизнесмен Бойко Недялков получи почетен плакет на община Кюстендил за своето дарителство в областта на културата. Това стана по време на заседанието на Общинския съвет, като председателят на ОбС Михаела Крумова връчи отличието.

„Недялков има нужната енергия и дух да дарява томове литература на Регионалната библиотека и на читалищата. Това му прави изключителна чест, защото без духовността и без четенето на литература няма как да ограмотим децата си и да запазим този дух. Знаем, че това е много важно, за да се съхрани ценностната система. Възхищавам се на такива хора, които в забързаното време обръщат внимание и на културата”, каза Михаела Крумова.

Бойко Недялков благодари за връчения почетен знак, като уточни, че той не е от Кюстендил, но от 2005 г. е гражданин на града.

„За мен е изключително важно Кюстендил да просперира. С изключителна енергия се опитвам да направя всичко възможно, за да може нашият град да става все по-добро място за живеене. Ние не даряваме само на библиотеки и читалища, но и подпомагаме Майските музикални дни, фолклорни празници и различни фолклорни инициативи”, каза Недялков.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular