Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилци чистят града от незаконни сметища

Кюстендилци чистят града от незаконни сметища

Кметът Петър Паунов, общински съветници и служители в общинската администрация се включиха в акцията по почистване в Кюстендил. На участниците са предоставени чували, ръкавици, гребла, лопати. Организиран бе и транспортът до различните участъци за почистване. Участниците са разпределени по зони за почистване от кмета Паунов.

„Надявам се да почистим няколко невралгични обекта – участъка на реката при плажа, от двете страни на пътя при КАТ и 3-4 незаконни сметища извън града, за които имаме сигнали. Инициативата дойде от колегите от Общинския съвет, участваме ежегодно и в националните инициативи, за да не е някакъв вид самореклама, затова решихме, без оглед на политическа принадлежност, възраст, пол, раса, който има желание е добре дошъл”, коментира кметът Петър Паунов.

На участниците са предоставени чували, ръкавици, гребла, лопати.

Незаконни сметища се почистват с техника между селата Багренци и Граница, Стенско и Ръждавица, както и зад бившия мотел „Сайма” при село Ябълково. Между селата Слокощица и Граница се чисти на ръка.
Кметът Паунов, част от съветниците, председателят на Административен съд-Кюстендил и служители на общината положиха много усилия, за да почистят пространството под моста на река Банщица при плажа, където бяха събрани десетки чували с боклуци.
„Подобни акции трябва да станат ежемесечни или поне 3-4 пъти годишно. Говорим и за контрола и санкциите към хората, които замърсяват. Има отвратителни места и в града, и в селата. Идеята бе и самите хора да се вразумят”, заяви съветникът Димитър Велинов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular