Friday, May 3, 2024
HomeСпортКюстендил отново сред избраните български градове от федерацията за втория сезон на...

Кюстендил отново сред избраните български градове от федерацията за втория сезон на уникалната кампания “Избери снукъра”

Основната цел на проекта е да популяризира на джентълменския спорт като средство за превенция на рисково поведение на младите хора

Българската федерация по снукър започва втория сезон на уникалната кампания “Избери снукъра”, която ще се проведе в пет града между 3 и 12 септември. Основната цел на проекта е да се популяризира джентълменският спорт като средство за превенция на рисково поведение на младите хора чрез организиране и провеждане на спортни демонстрации и прояви за създаване на трайни нагласи за практикуване на снукър и възприемане на поведенчески модели съобразно принципите и ценностите на спорта.

Сред избраните градове е отново и Кюстендил, където в последните години играта на зеленото сукно набира голяма популярност, а играчи от местния Снукър Клуб Мастер с треньор Юлиян Петров са сред най-добрите в страната. Спирката на кампанията в града под Хисарлъка е на 5 и 6 септември, като треньори ще бъдат Братислав Кръстев и Георги Величков. Най-добрите български щеки ще покажат първите стъпки на всички желаещи на демонстративните маси, разположени на централни места, като всеки ще може безплатно да хване щеката и да опознае пленителната аура на снукъра.

В първия сезон Кюстендил бе първа спирка на кампанията и се радваше на огромен интерес от страна на любители на тази игра от всички възрасти. Проектът се реализира съвместно от Българската снукър федерация и Министерството на младежта и спорта, със съдействието на домакините от община Кюстендил и Snooker Club Masters Kyustendil.

Останалите избрани градове са Петрич на 3 и 4 септември, на 7-и и 8-и – във Враца, на 9-и и 10-и в София, а на 11-и и 12-и – в “столицата на снукъра” Пловдив.

Завършек на кампанията ще даде “уикенд на отворените врати” в снукър клубовете, членове на БСФ, като всички желаещи ще получат възможност безплатно да играят на масите, да участват в турнири за аматьори и да се запознаят с местните събития и график на тренировките.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular