Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесКюстендил празнува!

Кюстендил празнува!

Днес Кюстендил празнува. Градът под Хисарлъка посреща пролетта. Точно в 11.00 часа пред ХГ „Владимир Димитров – Майстора започна водосвет за здраве на всички кюстендилци. Ще се се проведе и ритуалът по предаване на символите на града. Новоизбраните девойки “Кюстендилска пролет” получават от своите предшественички богатствата на кюстендилската земя – минералната вода, хляба и плодовете.

Носителката на короната и символ на града Мадлен Миланова и нейните подгласнички – Ралица Тодорова и Юлиана Манева ще получат символите на града от миналогодишните носителки на престижната награда. В 12.00 часа започва празнично шествие от Галерията на Майстора до площад „Велбъжд”.

Румяна Попова ще е специален гост на празника “Кюстендилска пролет”. На сцена “Базиликата” в Хисарлъка в 13:00 часа на 21 март (понеделник) изпълнителката на български фолклор ще зарадва кюстендилските си почитатели!

В програмата на 21 март – официалният празник на град Кюстендил очаквайте още:
Пространството пред ХГ “Вл. Димитров – Майстора” – 11:00 часа
* Танцова формация „Нова Генерация”, ВГ „Калпазани“ и деца от 6-то ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ На площад “Велбъжд” – 12:00 часа
* Професионален духов оркестър Кюстендил На сцена “Базиликата” в Хисарлъка – 13:00 часа
* ФА „Родолюбие“
* ТФ „Партньори“ Кюстендил
* ТФ „Жива вода“
* МФГ „Струмски напеви“ От 10.00 до 18.00 часа на площад „Велбъжд” ще се проведе цветно изложение „Кюстендилска пролет”, изложба – базар на цветя и декоративна растителност.

Снимка – VG Photo Gallery

RELATED ARTICLES

Most Popular