Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричЛегендарният Кирил Осев възобнови кариерата си с два сребърни медала в София

Легендарният Кирил Осев възобнови кариерата си с два сребърни медала в София

Легендата на петричката атлетика Кирил Осев след 12-годишно прекъсване заради гурбет в Англия взе участие в Републиканско първенство по лека атлетика за ветерани от 35 до 40 г. в дисциплината хвърляния. При изключително голяма конкуренция от състезатели от клубове в страната, Осев се представи на много високо равнище, като спечели два сребърни медала. Първият е в дисциплината тласкане на гюле (7.5 кг),където петричанинът  постигна 12.90 м, със 7 см по-малко от шампиона. А вторият – в дисциплината хвърляне на копие, постигайки резултат от 44 м и то с лявата неудобна ръка.

„Няма как да не съм доволен от представянето си, след като бях прекъснал активна състезателна дейност, търсейки прехраната си в чужбина. 29 медала бях спечелил до момента и бях дългогодишен републикански и балкански шампион по десетобой. Поради липса на средства не можах да участвам на европейски първенства.

Кирил Осев

И всичко това се дължеше на почти никаквото отношение на предишното общинско ръководство към нашия клуб СКЛА „Осите”. Прибирайки се в родния град от Англия разбрах, че сегашният кмет Димитър Бръчков  е възстановил финасирането на спортовете и създава на клубовете условия за тренировки и участие в състезания от републикански и международен характер. Реших да се захвана наново, защото чувствам, че имам сили да спечеля още някоя титла и медали. Имам идеи за разширяване на дейността в областта на леката атлетика, които се надявам да обсъдя на среща с кмета Димитър Бръчков. Мечтата ми е да получим добра база за подготовка и да изградя клуб от млади и талантливи деца в областта на леката атлетика. В момента съм и личен треньор на дългогодишната републиканска и европейска шампионка и носителка на медали от олимпийски игри за хора с увреждания Елена Узунова. С нея тренираме на стадиона в Ръждак, сподели Кирил Осев.

Ташко СУЛЬТОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular